Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξης Αλεξάκης: Παιδιά Ενός Άλλου Θεού

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου της παράταξης μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ιδιαίτερα ύστερα από την χρόνια οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης της χώρας και των μνημονιακών περιορισμών. Η συμβολή των ερασιτεχνικών σωματείων στην διάχυση του αθλητικού ιδεώδους, στην προσέλκυση νέων να εισχωρήσουν στους κόλπους του αθλητισμού και πολλοί εξ αυτών να τύχουν αναγνώρισης και σημαντικών διακρίσεων, είναι στοιχεία τα οποία δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει.
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά πέπλο απογοήτευσης έρχεται να καλύψει κάθε αξιόλογη προσπάθεια, καθώς οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Γ΄ Εθνικής στην Κέρκυρα, Ζάκυνθο Λευκάδα και Κεφαλονιά, μένουν εκτός της επιχορήγησης που πρόσφατα αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για την ενίσχυση των νησιωτικών ομάδων.
Ακούγεται παράδοξο πως η φετινή επιχορήγηση αφορά μόνο τα νησιωτικά σωματεία του Αιγαίου αφού και τα σωματεία που προέρχεται από τις Ενώσεις του Ιονίου νησιωτικά είναι και αυτά και απαιτούνται μετακινήσεις με πλοίο και λεωφορείο καθώς και διανυκτερεύσεις ακόμη και σε περιπτώσεις μετακίνησης μεταξύ των νησιών τα οποία δεν συνδέονται απευθείας μεταξύ τους για τη συμμετοχή τους σε εκτός έδρας αγώνες.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΣ Ζακύνθου για το ζήτημα αυτό, ενώ τα αντανακλαστικά των υπόλοιπων Ενώσεων δεν φαίνεται πως λειτουργούν με την ίδια ταχύτητα, καθώς δεν έχουμε ακόμη δει σε τοπικό επίπεδο κάποια ανακοίνωση.
Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία έχει ήδη προβεί σε επαφές για την διερεύνηση του θέματος και ευελπιστούμε να έχουμε άμεσα απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αφήνει όμως εκτός ενίσχυσης τα αθλητικά σωματεία της Γ’ Εθνικής των Ιονίων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ