Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεννηματά: Αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες του προγράμματος μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Με τη διαπίστωση ότι κλείνει ο κύκλος του τεχνητού δικομματισμού που επιχείρησαν να καθιερώσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά
, μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή».

Το αφήγημα της Νέας Αλλαγής

Έδωσε έτσι το στίγμα της πολιτικής πρότασης του ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας και την σταθερή ανάπτυξη με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό είναι και το θέμα της συζήτησης στην συνεδρίαση των δύο κομμάτων οργάνων την οποία θα παρουσίασε η κ. Γεννηματά την άλλη εβδομάδα στο Forum της Θεσσαλονίκης.

Η Φώφη Γεννηματά απηύθυνε πρόσκληση «σε κάθε προοδευτικό πολίτη, σ΄όλες τις δυνάμεις τις προόδου να διαμορφώσουμε μαζί έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλούμε να κάνουμε και πάλι ισχυρή την προοδευτική παράταξη. Με το Κίνημα Αλλαγής, τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, μοναδικό εκφραστή της προοδευτικής παράταξης».

«Ο στόχος μας για ένα νέο κοινωνικό και αναπτυξιακό συμβόλαιο βρίσκει γόνιμο έδαφος ώστε να προχωρήσει το σχέδιο ανασύνταξης της χώρας.

Και εξαρτάται από μας και τις δικές μας δυνατότητες, να δημιουργηθεί ένα δυναμικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που θα στοιχηθεί μαζί μας στις διεκδικήσεις και τους στόχους για τη νέα αλλαγή.

Με το δικό μας αφήγημα για τη Νέα Αλλαγή βγαίνουμε μπροστά», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Είμαστε η παράταξη της Αλλαγής. Δεν έχουμε σχέση με διαχείριση μαγαζιών.

Απεργάστηκαν, χωριστά και από κοινού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπραξη, την πολιτική μας εξαφάνιση. Δεν τα κατάφεραν.

Τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή. Ανασυγκροτώντας παράλληλα το χώρο.

Ανοίγουμε διάλογο με την κοινωνία», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ασκώντας αιχμηρή κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης

Περιγράφοντας τους άξονες του σχεδίου που προτείνει το ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά αφού σημείωσε ότι είναι ιστορική ευκαιρία που δίνεται στη χώρα με το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι «οι βασικές κατευθύνσεις της δικής μας πρότασης για την αξιοποίηση αυτών των πόρων, με άμεση υλοποίηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Είναι μια τολμηρή, συστηματική και μελετημένη δουλειά που αξιοποίησε τις μέχρι τώρα προγραμματικές και νομοθετικές μας προτάσεις. Και έχει λάβει υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας που διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς».

Απευθύνεται στην μεγάλη πλειοψηφία των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και στον κόσμο της εργασίας

Εμπεριέχει ιεραρχημένες κατανομές που αφορούν :

Ø πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. (20% του προγράμματος)

Ø μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας , μέσα σε μια διετία από τώρα (10% του προγράμματος)

Ø ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας , μέσα σε μια τριετία (20% του προγράμματος)

Ø και με κύριο βάρος τις επενδύσεις για την στροφή στην παραγωγή, την ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου στη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αγροτική οικονομία, μέσα από ένα τετραετές πρόγραμμα. Επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μαζικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας (50% του προγράμματος).

Η ΝΔ οδηγεί σε οπισθοδρόμηση

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που γίνονται στη κοινωνία και πως το μήνυμά της προς τους πολίτες είναι «Αναβάλλετε τη ζωή σας».

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες όμως θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους τώρα.

Να νιώσουν σιγουριά για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον.

Οι συντηρητικές δυνάμεις όπως η ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις με προοπτική.

Οδηγούν σε οπισθοδρόμηση. Η ΝΔ δεν μπορεί να καθοδηγήσει τη χώρα προς στο μέλλον», είπε.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε

Σκληρή ήταν η κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Είναι φανερό ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε.

Το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να εκπροσωπήσει το χώρο της κεντροαριστεράς, που με κάθε μέσο επιδίωξε, απέτυχε.

Οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε είναι συνθηκολόγηση ήττας.

Ο προοδευτικός πόλος που ήταν στη φαντασία του κ. Τσίπρα, παραμένει ως η νέα αυταπάτη.

Το αντιμνημόνιο και ο λαϊκισμός δεν περνάει πια.

Έχει ηττηθεί εκλογικά, ιδεολογικά, ηθικά.

Είναι όμηροι ιδεοληψιών ,περιθωριακών απόψεων της εποχής του 3% και των πεπραγμένων της διακυβέρνησης τους.

Η πολιτική τους γύμνια δεν κρύβεται».

Έχασε τον έλεγχο των δομών

Σχολίασε τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί ένα χρόνο τώρα αντιμετωπίζει με προσωρινά μέτρα, διαχειριστικές λογικές και επικοινωνιακούς όρους το προσφυγικό.

«Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των «δομών».

Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση.

Διατήρησε τις συνθήκες «ζούγκλας».

Προσπάθησε να κρύψει το διογκούμενο πρόβλημα.

Οι υπεύθυνοι πρέπει σήμερα να παραιτηθούν», είπε ενώ κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επανέλαβε για τα εθνικά θέματα ότι η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να διαμορφωθεί Εθνική Γραμμή και αρραγές μέτωπο απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα, εντείνει το πρόβλημα. Μίλησε για έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας «που οδηγεί σε παλινωδίες, λάθη, παραλείψεις και σε κινδύνους για την δημόσια υγεία». Ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων η κ. Γεννηματά κατέκρινε την κυβέρνηση πως με την στάση της ενίσχυσε το κίνημα της συνομωσιολογίας που είναι επικίνδυνο πρέπει να χτυπηθεί άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ