Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία, κάνουμε προτάσεις, αλλά…

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιτροπής από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τη συγκέντρωση προτάσεων, την οργάνωση και την υλοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Επανάστασης του ‘21 αποτελεί μια θετική ενέργεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, την οποία και χαιρετίζουμε. Αν και καθυστερημένα, τουλάχιστον ένας φορέας, ασπάστηκε τις διαπιστώσεις και προτάσεις που καταθέσαμε ανοιχτά στην τοπική κοινωνία από τον Γενάρη, οκτώ μήνες πριν.
Είναι ελπιδοφόρο, που έστω και καθυστερημένα η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας συνειδητοποίησε τη σημαντικότητα της επόμενης χρονιάς κι έσπευσε να προετοιμαστεί καταλλήλως, αναλαμβάνοντας την οργάνωση, τον συντονισμό και τη συγκέντρωση των προτάσεων από τους πολιτιστικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής.
Δυστυχώς όμως, ετούτο το εγχείρημα, με τον τρόπο που φαίνεται πως πραγματοποιείται, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την προχειρότητα και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα ιστορικά πράγματα σε τούτο τον τόπο.
Από τον Γενάρη, οκτώ μήνες πριν, καταδείξαμε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια Ειδική Επιτροπή σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμων), την ουσιαστική αξιοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, που μπορεί και πρέπει, να σφραγίσει με τη συμβολή και εξειδίκευσή του ετούτη την προσπάθεια, της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, αλλά και άλλων αναγνωρισμένων στην τοπική πολιτιστική κοινωνία, φορέων, όπως η Αναγνωστική Εταιρεία, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών αλλά και όσα Πολιτιστικά Σωματεία του νησιού ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε τούτο το εγχείρημα.
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες σπασμωδικών πρωτοβουλιών που δεν αγκαλιάζουν όπως θα έπρεπε τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, τους ικανότατους πολιτιστικούς φορείς και τα σωματεία μας.
Τέτοιες συμπεριφορές απαξίωσης οδήγησαν την Κέρκυρα στο σημείο να ακολουθεί ασθμαίνοντας την πρωτοπόρο Ναύπακτο που επί δεκαετίες καρπώνεται τις δάφνες μιας Ναυμαχίας στην οποία δεν συμμετείχε καν και δεν πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της, όταν το μοναδικό και αυθεντικό μνημείο αυτής στέκεται ακόμα στην Κέρκυρα αναξιοποίητο.
Στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων καταθέτουμε εκ νέου, τόσο στην νεοσυσταθείσα επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία, δέσμη προτάσεων και πρωτοβουλιών, τόσο για τον πανηγυρικό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, όσο και των 450 χρόνων από την Ναυμαχία του Λεπάντο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ