Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ για την τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας (7/9/2020) συζητήθηκε και το θέμα της τροποποίησης του Τεχνικού προγράμματος 2020. Η Δημοτική Αρχή είχε στη διάθεσή της ένα σημαντικό ποσό, σχεδόν 5 εκ. ευρώ, σε αντίθεση με το αρχικό Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, το οποίο ήταν πολύ μικρό (365.000 ευρώ). Τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 και παλιά προγράμματα δημοσίων επενδύσεων.
Τα πρώτα δείγματα των αντιλήψεων της δημοτικής αρχής τα είχαμε δει από το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα. Τα μισά τα δαπάνησαν για έργα βιτρίνας. Οι βασικές ανάγκες ας περιμένουν. Χθες είδαμε ακόμα μια πλευρά των αντιλήψεών τους.
Κυνικά μας είπαν ότι: «Ο λαός εμάς εξέλεξε». Γι’ αυτό θα κάνουν ότι «γουστάρουν», περιφρονώντας τις περιοχές που δεν είναι στα «γούστα τους». Για το πως θα κατανείμουν τα έργα, δεν ρώτησαν ούτε την αντιπολίτευση, ούτε τις κοινότητες. Μοίρασαν τα χρήματα για έργα «με βάση τις δικές τους ανάγκες» και όχι τις πραγματικές ανάγκες κάθε κοινότητας.
Η κατανομή έγινε με βάση τη βαρύτητα του κάθε στελέχους της πλειοψηφίας και τις επιθυμίες του. Πρέπει να βάρυναν και επιχειρηματικές επιθυμίες (Μεσογγή, Μπούκαρι). Οι «πρωτοκλασάτοι» πήραν τα «χοντρά έργα», οι δευτεροκλασάτοι τα «ψιλά» και οι βοηθητικοί τη «σκόνη». Έτσι αποφάσισαν να κατανείμουν πάνω από 3 εκ. ευρώ από τα σχεδόν 5 εκ. ευρώ. Τα άλλα δύο εκατομμύρια δε μας είπαν που και πότε. Κάποια στιγμή θα μας φέρουν την απόφασή τους και για αυτά.
Θα δαπανήσουν για αγορά μηχανημάτων 816.000. Καλώς τα δαπανούν. Εμείς είπαμε ότι πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα. Να πάρουν καταστροφέα για τους αγροτικούς δρόμους κυρίως. Τα υπόλοιπα 2.130.000 θα γίνουν έργα σε ένα χωριό (870.000) (Αϊ Μαθιάς) μισή δημοτική ενότητα (610.000) (Λευκίμη) και στο δρόμο Μεσογγή – Μπούκαρι (550.000). Καλώς θα γίνει ο δρόμος στο Πεντάτι Τα υπόλοιπα χωριά, Α-Κ Παυλιάνα, Βουνιατάδες, Στογγυλή, Μωραϊτικα-Επισκοπιανά, Χλωμοτιανά, Βραγγανιώτικα, Χλωμός, Αργυράδες, Περιβόλι, Κουσπάδες, Αγ. Νικόλαος, Πετριτή, Βασιλάτικα, Βιταλάδες, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Σπαρτερά στο …επόμενο.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται δεν είναι δικά τους, ούτε της κυβέρνησης της ΝΔ ούτε άλλης προηγούμενης. Είναι από τα χρήματα των δημοτών της Νότιας Κέρκυρας. Τα έχουν πληρώσει στο πολλαπλάσιο και χρόνια τώρα δεν έχουν δει να γίνεται τίποτα στο τόπο τους. Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να τα κατανείμει δίκαια παίρνοντας υπ’ όψιν τις πιο επείγουσες ανάγκες κάθε περιοχής και όχι τις ισορροπίες στα στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με 10 υπέρ 8 κατά υπέρ ψήφισε και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας προφανώς γιατί «ευνοήθηκε το χωριό του». Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο τους.
Ο λαός πρέπει να βγάζει τα συμπεράσματα του. Αλλά και να διεκδικεί λύσεις, όπως έκαναν οι κάτοικοι του Αϊ Δημήτρη (Χλωμός).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ