Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ: Ερώτηση για την υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων δεν είναι έτοιμος να υλοποιήσει τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Από την αρχή ακόμη της θητείας της Δημοτικής Αρχής, έχει επισημανθεί η ανησυχία για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων και υποδομών για να στεγαστούν όλα τα νήπια και τα προνήπια του Δήμου. Οι υποσχέσεις του Υπουργείου και της Δημοτικής Αρχής ήταν πολλές, όμως η πραγματικότητα λέει ότι τρία χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής πολλοί μαθητές δε θα πάνε σχολείο στις 14 του Σεπτέμβρη.
Η απουσία σχεδιασμού και χρηματοδότησης οδήγησε πολλούς Δήμους στη εύκολη λύση των containers. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων όπου επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με την προμήθεια 9 containers, χωρίς χρονικό ορίζοντα κατάργησής τους και χωρίς πρόγραμμα ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων.
Η αποκέντρωση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας από το κράτος προς τους Δήμους, η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων και η στροφή προς τους ιδιώτες έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία Δήμων πολλών ταχυτήτων και την άνιση μεταχείριση των νηπίων και των οικογενειών τους.
Η λύση δεν μπορεί να είναι το «στρίμωγμα» των προνηπίων και των νηπίων μέσα σε αίθουσες, πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο μαθητών. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και βέβαια οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασία σε μία τόσο ευαίσθητη ηλικία.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η εκπαίδευση των παιδιών θωρείται δυσβάστακτο κόστος για τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Είναι περίεργο πως βρίσκονται εκατομμύρια ευρώ για τα containers ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για νέα νηπιαγωγεία. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη για την απόλυτη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική και την απουσία διεκδίκησης σύγχρονων και ασφαλών κτηρίων για τους μαθητές της πόλης.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

  1. Πόσα είναι τα προνήπια και τα νήπια που δε θα πάνε σχολείο στις 14 Σεπτέμβρη;
  2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής;
  3. Ποια λύση θα βρει ώστε μέχρι τότε όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν κανονικά το σχολικό πρόγραμμα, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις;
  4. Ποιο είναι το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την οριστική λύση του προβλήματος με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για όλη την προσχολική αγωγή;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ