Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση σχεδιάζει η Περιφερειάρχης για τα μικρά νησιά της Περιφέρειας

Την Ερείκουσα και το Μαθράκι επισκέφθηκε, μετά τους Οθωνούς, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, επιβεβαιώνοντας πως τα μικρά νησιά του Ιονίου βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος και του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης κ. Κώστα Ζορμπά, επισκέφθηκαν τα αγροτικά ιατρεία και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες σε εξοπλισμό και ιατρικές υπηρεσίες.

Είχαν συνάντηση εργασίας με τους Αντιδημάρχους Ερείκουσας κ. Αλέξανδρο Κατέχη και Μαθρακίου κ. Βασίλη Αργυρό, και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ερείκουσας Γιώργο Κατέχη και Μαθρακίου Ιωάννη Αργυρό αντίστοιχα, καθώς και με τοπικούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Συζήτησαν για τις ανάγκες σε οδοποιία, ύδρευση, λιμενικές υποδομές, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε το όραμά της για τα Διαπόντια και άλλα μικρά νησιά.

“Για την Περιφερειακή Αρχή τα Διαπόντια και τα άλλα μικρά νησιά δεν είναι “φτωχοί συγγενείς”. Έχουν προστιθέμενη αξία στο αρχιπέλαγος του Ιονίου. Με την φυσική τους παραδεισένια ομορφιά, τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, την μυθική τους ταυτότητα, είναι πολύτιμοι κρίκοι. Οι ανάγκες τους είναι μεγάλες, ενώ απουσιάζει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής τους. Αποτελούν μικρούς Δήμους χωρίς δυνατότητες επιχειρησιακές ή ανήκουν σε Δήμους με πληθώρα προβλημάτων.
Ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής σε συνεργασία με τους Δήμους, που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο πλαίσιο για να μελετηθούν τα προβλήματα, να τεθούν οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης σε υποδομές και ευκαιρίες απασχόλησης, ελκυστικότητας τουριστικής και ποιοτικής ζωής”, δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ