Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χ. Χαρπαντίδης-CEO Παπαστράτος: Χτυπάμε τη ρευστότητα με άτοκες πιστώσεις €10 εκατ.

Το parapolitika.gr στη Συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα στήριξης στη Μικρή Λιανική, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη

«H πανδημία έχει βάλει μια θηλειά στις μικρές επιχειρήσεις. Τα περίπτερά μας μπαίνουν μέσα και τους τελευταίους μήνες πολλά σημεία πώλησης δεν λειτούργησαν και δεν δημιούργησαν εισόδημα
» παρατήρησε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, CEO ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος-Philip Morris Inc., κατά τη διάρκεια της ειδικής παρουσίασης του προγράμματος «Συνεχίζουμε Μαζί».
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία με στόχο τη στήριξη της Μικρής Λιανικής που χτυπήθηκε ανελέητα από την πανδημία του COVID-19.

H σχετική Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, κατόπιν υποχρεωτικής χρήσης μασκών και θερμομέτρησης των παρευρισκομένων.
Μέσα από μια αποκαλυπτική έρευνα που πραγματοποίησε η Deloitte για την Παπαστράτος αναφέρθηκε πως τα περιπτερα στα μινι μαρκετ και καθε ειδους μικρή επιχείρησε αγγίζουν σε αριθμό από 21 χιλιάδες σημεία πώλησης που απασχολούν περίπου 43 χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.
Αναμφίβολα, όπως τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης αποτελούν την ραχοκοκαλιά του λιανεμπορίου συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία, την απασχόληση και την τροφοδοσία των καταναλωτών.
«Μονο από τα καπνικά περνούν από αυτά τα σημεία περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι το 7% των εσόδων του κράτους», υπογράμμισε ο CEO της Παπαστράτος εξηγώντας πως βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης που ανέθεσε στην Deloitte προχωρά σε άμεση ενίσχυση ρευστότητας, ειδικές συμφωνίες με μεγάλους παρόχους για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, και στον εκσυγχρονισμό της Μικρής Λιανικής.

«Θα χτυπήσουμε τη ρευστότητα και θ

Θα θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία

. Χορηγούμε άτοκες πιστώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ», δήλωσε, κλείνοντας με το μήνυμα «να μείνουμε ενωμένοι μαζί, και κανείς να μη μείνει πίσω».

Ακόμη, εξήγησε πως οι πιστώσεις θα χορηγούνται με εγγυήσεις της Παπαστράτος, ενώ ο μηχανισμός κατανομής και διάθεσής τους έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ρευστότητα.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος»

γεωργιαδης

«Η εταιρία Παπαστράτος είναι μια εταιρία πρότυπο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της Παπαστράτος φωτεινό ορόσημο.

Πολλές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας

«Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας να σταθούμε όρθιοι, αντιλαμβανόμαστε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος. Η ύφεση θα ειναι ασφαλώς μεγάλη. Πολλές επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρές θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας», παραδέχθηκε επαναλαμβάνοντας πως όσες προσπαθειες και να κάνει το κράτος από μόνο του, δεν θα είναι αρκετές.

«Είναι μία αφορμή να καλέσουμε κι άλλες επιχειρήσεις να μιμηθούν την Παπαστράτος και να ακολουθήσουν παρόμοια εργαλεία. Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη και να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι», παρότρυνε.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ
Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία Παπαστράτος ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών της κατά 28,9% καθώς και των καθαρών εσόδων και κερδών προ φόρων.

papastratos1

Τα θετικά νούμερα, όπως ανέφερε η διοίκηση οφείλονται στην πολύ καλή εμπορική απόδοση των θερμαινόμενων ράβδων καπνού (heets) για το καινοτόμο προϊόν καπνού IQOS συνεισέφερε σημαντικά στην αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 413,7 εκατ. ευρώ το 2019 από 320,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας – EBITDA – διαμορφώθηκε στα 122,7 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 73,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2019 έκλεισαν στα 98,6 εκατ. ευρώ, έναντι 33,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Οι σημαντικές αυξήσεις οφείλονται αφενός στη μεγάλη συμβολή της βιομηχανικής δραστηριότητας στα έσοδα της επιχείρησης και αφετέρου στην είσπραξη μερίσματος ύψους 55 εκατ. ευρώ από την θυγατρική της εταιρεία στην Ολλανδία (Papastratos International BV).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ