71 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Οι κινήσεις Μητσοτάκη και ο ρόλος Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά

Share:
Σε πλήρη κινητικότητα βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων που αναπτύσσονται στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για το συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, παράλληλα με τις ενέργειες για την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών, ο πρώτος στόχος παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στην Αττική, έγινε χρήση του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, Άρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ αφού πρώτα στεγανοποιήθηκαν οι δρόμοι διαφυγής.

Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια.

Previous Article

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός τομέα Οικονομικών ο Τσακαλώτος – Που πήγε ο Παππάς – Όλα τα ονόματα

Next Article

Γιώργος Στεργίου (γραμματέας ΝΔ): Για πρώτη φορά η Ελλάδα δημιουργεί το δικό της εγχειρίδιο αντιμετώπισης κρίσης – Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο

Σχετικά Άρθρα