Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άγκυρα: Τι συζητήθηκε ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, η συνάντηση ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας επισημαίνει πως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τονίζουν πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι: «Τα μονομερή βήματα παραβιάζουν τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ. Οι προτάσεις της ΤΔΒΚ απορρίφθηκαν από την ελληνική πλευρά». Σε ό, τι αφορά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι: «Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο».

«Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις σε αυτό το σημείο. Χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα», μεταδίδει η Hurriyet.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ