Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης: Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναδυθεί σε έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη

«Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ, όχι ως υπουργός ή βουλευτής αλλά ως Έλληνας πολίτης, προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όχι μόνο φιλίας προς την Ελλάδα», 
 υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στο ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη στάση που έχει επιδείξει ο Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στην Ελλάδα.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναδυθεί σε έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη και πρέπει να γίνει επιτέλους συνείδηση στην Τουρκία και σε μερικούς από τους εταίρους μας, ότι τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ‘Αρα όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητεί τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό το έχει καταλάβει ο πρόεδρος Μακρόν και το έχει δηλώσει με κάθε τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο κ. Μακρόν έκανε αυτή την εκπληκτική ανάρτηση χθες, και στα ελληνικά και στα γαλλικά φυσικά, για να δείξει ότι και στο ζήτημα της Μόριας η Γαλλία είναι στο πλάι της Ελλάδος. Είναι μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χτίσει αυτή τη στενή σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν».

Για την κατάσταση στη Μόρια ο υπουργός σημείωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ταυτοποιήσει ποιοι από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες είναι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια και προχώρησαν στα βίαια αυτά επεισόδια».

«Όσοι ταυτοποιηθούν ότι είναι ένοχοι αυτών των βίαιων εγκλημάτων δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και πρέπει να απελαθούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Βασική προϋπόθεση για να σου παράσχει μία χώρα πολιτικό άσυλο είναι να σέβεσαι τους νόμους της. Εάν δεν το κάνεις τότε δεν δικαιούσαι πολιτικό άσυλο σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό που να μην αφήσει περιθώριο κανένας ξανά να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη μας», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι εικόνες των τελευταίων δύο ημερών αδικούν πάρα πολύ την κυβέρνηση και τον υπουργό, τον κ. Μηταράκη. Στον ένα χρόνο που κυβερνάμε, έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία επιτυχίας στο μεταναστευτικό ζήτημα. Έχουν μειωθεί οι ροές άνω του 90%, έχουν αυξηθεί οι απελάσεις, έχει ασφαλίσει ο Έβρος, έχουν ασφαλίσει τα νησιά», τόνισε επιπρόσθετα.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «αν υπήρχαν οι κλειστές δομές θα είχαμε λύσει ένα πρόβλημα», ωστόσο όπως δήλωσε «τότε δεν μπόρεσε αυτή η άποψη να περάσει στην ελληνική κοινωνία».

«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση τυράννων, ούτε μας αρέσει η βία. Μας αρέσει ο πολιτισμένος διάλογος και η συνεννόηση με τους ανθρώπους. Στη Λέσβο και τη Χίο η κατάσταση είναι έκρυθμη, γιατί οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ κουρασμένοι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πληγής», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε και τη Μόρια και όλα τα υπόλοιπα. ‘Αρα, είναι σχεδόν κωμικό να μιλάει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ