Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Στην Λευκάδα το Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας;

Η δημιουργία δεκατριών (13) Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας με το πρόγραμμα”ΑΣΠΙΔΑ” που πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί σημαντικότατη πρωτοβουλία που πρέπει να χαιρετίσουμε και να στηρίξουμε. Στο πλαίσιο της πλήρους υλοποίησης του προγράμματος θα επενδυθούν σε βάθος επταετίας, 2,167 δις στην ασφάλεια των πολιτών, θα δημιουργηθούν 13 νέα Περιφερειακά Κέντρα, 72 νέα Τοπικά Κέντρα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, 4 νέα κέντρα αντιμετώπισης κινδύνων μαζί με 930 προσλήψεις επιστημονικών στελεχών, ειδικής εκπαίδευσης και πρώτης γραμμής σε ΟΤΑ, Κέντρα Επιχειρήσεων και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιάς έχει ζητήσει να υποδειχθούν το συντομότερο από πλευράς Περιφερειών οι κατάλληλοι χώροι ανέγερσης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.), σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας 2020-2023 «Ασπίδα».
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, η Κέρκυρα και τα Επτάνησα ενδέχεται να αποτελέσουν παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς θα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα που φαίνεται πως θα προταθεί ως έδρα του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας η Λευκάδα και όχι η Κέρκυρα, η πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Κι αυτό, όταν όλες οι Περιφερειακές διευθύνσεις (Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ) εδρεύουν στο νησί μας με ό,τι συνεπάγεται για την επιχειρησιακή λειτουργία της νέας δομής, όταν η έδρα της Περιφέρειάς μας με όλη τη διοικητική υποστήριξή της βρίσκεται εδώ.
Ζητάμε άμεσα από την Περιφερειακή Αρχή να τοποθετηθεί και να αποκαλύψει στην κερκυραϊκή κοινωνία τις προθέσεις της, καθώς μια τέτοια ενέργεια (αν πράγματι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) τινάζει στον αέρα τη συνοχή της Περιφέρειάς μας. καθώς έρχεται σε αντίθεση με τον υπάρχοντα επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ