Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διακρίσεις για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας

Η ομάδα «Καθ’ οδών…» που συγκροτήθηκε από ερασιτέχνες ιδιώτες και υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσίασε στο τέλος Ιουλίου τους βιωματικούς περιπάτους-ξεναγήσεις στην Παλαιά Πόλη του νησιού διακρίθηκε στο Διαγωνισμό «Αφήγησης Ιστοριών» της CulturePolis καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.
Ο διαγωνισμός αφήγησης (Story Telling Competition) είχε ως στόχο την ανάδειξη πρωτότυπων και συναρπαστικών τοπικών ιστοριών, που σχετίζονται με 10 επιλεγμένες πολιτιστικές τοποθεσίες στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας (γεωθέσεις) με σκοπό να διερευνηθούν εγγενείς αξίες και χαρακτηριστικά, που η πολιτιστική κληρονομιά προσφέρει στην κοινωνία. Η ομάδα «Καθ’ οδών…» συμμετείχε με την ιστορία «Η μάχη με το σκοτάδι» και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


https://vimeo.com/446334508

Η ιστορία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του έργου συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της Κέρκυρας. Επίσης, η ομάδα ως πρωτεύσασα θα λάβει μέρος στο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά σε χώρες των Βαλκανίων-Μεσογείου στη Λευκωσία της Κύπρου το φθινόπωρο του 2020. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου INNOViMENTOR, Interreg Balkan – Med.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ