Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διπλωματικές πηγές: «Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματούχο» στο ΝΑΤΟ – Διαψεύδουν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

«Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό» σχολιάζουν επίσημες διπλωματικές πηγές στον απόηχο της συνάντησης ελληνικών και τουρκικών τεχνικών κλιμακίων στο ΝΑΤΟ διαψεύδοντας τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας
.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι, αναφορικά με πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί “ανταλλαγής απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” στο ΝΑΤΟ, ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας επεσήμανε πως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τόνιζαν πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι: «Τα μονομερή βήματα παραβιάζουν τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ. Οι προτάσεις της ΤΔΒΚ απορρίφθηκαν από την ελληνική πλευρά». Σε ό, τι αφορά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι: «Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο».

«Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις σε αυτό το σημείο. Χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα», μεταδίδει η Hurriyet.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ