Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ βόρειας Κέρκυρας για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με θέμα την Παιδεία. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», που το εισηγήθηκε, παρουσίασε μια τεκμηριωμένη καταγραφή της κατάστασης και προτάσεις με 35 στόχους διεκδίκησης για την αντιμετώπιση τόσο των χρόνιων προβλημάτων όσο και αυτών που σχετίζονται με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
Η εισήγηση και οι προτάσεις της ΛΑ.ΣΥ. έγιναν ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτές από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς (Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Ένωση Καθηγητών Δευτεροβάθμιας, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι γονέων, διάφοροι Διευθυντές, Σύλλογο κυλικείων, καθαρίστριες).
Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του ΔΣ είχε άλλη άποψη. Συγκεκριμένα:
 Οι παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη και η ομάδα των ανεξάρτητων αρνήθηκαν να ψηφίσουν την εισήγηση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» επειδή κατήγγειλε ως εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης και έφτιαξαν «στο πόδι» ένα άλλο κείμενο αλιεύοντας 10 αιτήματα από αυτό της ΛΑ.ΣΥ.!
 Η παράταξη του κ. Δημάρχου κατέθεσε πρόταση που ήταν το κείμενο της ΛΑ.ΣΥ. αφαιρώντας την κριτική στην κυβέρνηση και στη δημοτική αρχή και την υποχρέωσή της να δώσει το 25% του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» στα σχολεία.
Με αυτά τα δεδομένα η ΛΑ.ΣΥ. αντιπρότεινε να γίνουν 2 αλλαγές στο κείμενό της ώστε να βγει ομόφωνη απόφαση. Αυτές ήταν: α) η έκφραση «καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης» να γίνει «κατακρίνουμε την πολιτική της κυβέρνησης» και β) η έκφραση «αποδοκιμάζουμε την αδράνεια του δήμου» να γίνει «απαιτούμε την ενεργοποίηση του Δήμου».
Οι προτάσεις αυτές όμως δεν έγιναν δεκτές και υπήρξε εμμονή σε αντιπαραθετική στην εισήγηση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ψηφοφορία. Σε αυτήν το κείμενο της ΛΑ.ΣΥ. έλαβε 4 ψήφους (το ψήφισε και η παράταξη Πορεία προς το Βοριά), το κείμενο του Δημάρχου 7 ψήφους και το κείμενο των Ασπιώτη, Βάρελη, ανεξάρτητων 13 ψήφους. Έτσι λήφθηκε μία απόφαση που δεν εκφράζει τους φορείς και τις ανάγκες της παιδείας αλλά μόνο την σκοπιμότητα του να μην ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση! Κατά τα άλλα έβαλαν πάνω από όλα τα …παιδιά και την παιδεία!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ