Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι παρεμβάσεις μας του Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι παρεμβάσεις μας υπέρ των συμπολιτών μας και των συμφερόντων της Κέρκυρας στην χθεσινοβραδινή (9-9-20) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων

Α) ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ο Σύμβουλος της Παράταξής μας κ. Μάχος Βασιλάκης, υπέβαλε τις εξής 2 ερωτήσεις προς την κα Δήμαρχο:

1η ερώτηση: Τι ποσό οφείλει ο μισθωτής του «Ζήσιμου» που εγκατέλειψε το μίσθιο και για πόσα χρόνια οφείλει; Γιατί είχε αργά αντανακλαστικά ο Δήμος από την προηγούμενη δημοτική αρχή μέχρι σήμερα; Ζητάμε να μας χορηγήσετε λίστα όλων των οφειλετών προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και προς τα Αδελφάτα (Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο).

Η κα Δήμαρχος δεν απάντησε.

Αντ’ αυτής η «μη απάντηση» του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Παντελιού ήταν «ανατρέξτε στην οικονομική επιτροπή».

Είναι σαφές, ότι η κυβερνώσα παράταξη δεν θέλει την ενημέρωση του Λαού μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου.

2η ερώτηση: Τι ποσοστό έχει υλοποιηθεί από το τεχνικό πρόγραμμα του 2020;

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καλόγερου ήταν, ότι «θα εκπλαγούμε»!

Πράγματι εξεπλάγημεν από την αοριστολογία!

Την 3η ερώτηση ανέπτυξε ο Δημοτικός Σύμβουλος μας κ. Σπύρος Βλάχος για τα φανάρια που δεν λειτουργούν στην πολυσύχναστη συμβολή των οδών Σταματίου Δεσύλλα (από Λαϊκή Αγορά προς Γυμναστήριο) και Γ. Θεοτόκη και για τον κίνδυνο ατυχήματος εις βάρος των πεζών. Τόνισε ότι σε ίδια προηγούμενη ερώτησή του προ 6 μηνών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καλόγερος είχε απαντήσει, για λογαριασμό της Δημάρχου κας Υδραίου, ότι θα γίνει σε 1-2 μήνες. Χθες απάντησε ότι… θα γίνει στο μακρινό μέλλον!!!

Β. ΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ:

1ο Θέμα: Να δοθεί σε όλες τις παρατάξεις ο φάκελλος με τις τεχνικές προδιαγραφές και το κόστος του υπεσχημένου έργου του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Τεμπλόνι. Η κα Δήμαρχος απάντησε, ότι έδωσε εντολή στον κ. Κορωνάκη να μας χορηγήσει τα έγγραφα που ζητάμε.

2ο Θέμα: Να γίνουν άμεσα ενέργειες για να εγγραφούν στο Κτηματολόγιο και να αποκτήσουν ΚΑΕΚ:

1) Ο δημοτικός δρόμος που ξεκινάει από την Περιφερειακή Οδό Κέρκυρας-Δασιάς-Ύψου Κασσιώπης (στροφή Μαγγιώρου-Δασιάς) και καταλήγει στη θάλασσα, σε όλο το μήκος του και

2) Ο δημοτικός δρόμος που ξεκινάει από την Περιφερειακή Οδό Κέρκυρας-Δασιάς-Ύψου –Κασσιώπης, στη Δασιά, δίπλα στο ΙΚΟΣ πρώην Χανδρής, όπως μετατέθηκε και καταλήγει στη θάλασσα, σε όλο το μήκος του.

Και το ίδιο να γίνει και με όλα τα ακίνητα και δικαιώματα του Δήμου.

Η κα Δήμαρχος ζήτησε την αναβολή του θέματος για 15 ημέρες για να υπάρξει φάκελλος και εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το δεχθήκαμε. Εξάλλου ο σκοπός μας ήταν να πιέσουμε να γίνει άμεσα.

Γ. ΑΙΤΗΜΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης κατέθεσε προς ψήφιση το παρακάτω αίτημα – ψήφισμα:

«ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων έχοντας υπόψη του ότι:

1) Δεκάδες χιλιάδες ακίνητα χωρικής αρμοδιότητας των Κτηματολογικών Γραφείων Κέρκυρας και Κάτω Κορακιάνας παραμένουν ακτηματογράφητα ή χρειάζονται διόρθωση.
2) Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη του Κτηματολογίου στην ά φάση.
3) Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν στην σημερινή συγκυρία χρήματα για να προχωρήσουν στις εγγραφές ή διορθώσεις (τοπογραφικά, δικαστικές διαδικασίες με πολλά έξοδα)

ΖΗΤΑ

Από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και να ψηφισθεί παράταση για πέντε (5) χρόνια της προθεσμίας εγγραφών και διορθώσεων ακινήτων στα Κτηματολογικά Γραφεία Κέρκυρας και Επιλιμνίων, ώστε να συμπληρωθεί η 20ετία.

Κοινοποιείται: κ.κ. Βουλευτές Κέρκυρας
Μ.Μ.Ε»

Ψηφίστηκε ομόφωνα.

Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ

Για το τακτικό θέμα ημερήσιας που είχαμε βάλει και εισηγήθηκε ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης να δοθούν προσωρινές άδειες τραπεζοκαθισμάτων στα λαϊκά μαγαζιά του Ανεμόμυλου μέχρι 31 Οκτώβρη 2020, τονίσαμε ότι:

-Η κατάσταση είναι δεδομένη, τα τραπεζοκαθίσματα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μένουν μόνον λίγες ημέρες δουλειάς. Είναι λαϊκά μαγαζιά.

-Ο Δήμος δεν εισπράττει χρήματα, χάνει χρήματα που δικαιούται από το πραγματικό γεγονός της χρήσης του υπαίθριου δημοτικού χώρου.

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο Άλσος της Γαρίτσας.

-Δεν ευθύνονται οι καταστηματάρχες αλλά διαχρονικά ο Δήμος.

-Η κατάσταση είναι τραγική όταν αλληλομηνύονται καταστηματάρχες.

-Η τάξη θα μπει με την επικείμενη έναρξη ανάπλασης του Άλσους με ομοιόμορφα σκέπαστρα ή ομπρέλες για όλα τα καταστήματα.

Η πρότασή μας, στη 01:30 το πρωί, συγκέντρωσε 13 ψήφους ΥΠΕΡ (Γ.Καλούδης, Μ. Βασιλάκης, Σ.Βλάχος, Γ.Τρεπεκλής, Μ.Δρυ, Α.Μάζη, Α.Δαγκλή, …..*) και 17 ψήφους ΚΑΤΑ από τις παρατάξεις Μ.Υδραίου και Σ.Νεράντζη).

Είχαν αποχωρήσει προ 2 ωρών αρκετοί σύμβουλοι.

Άρα θα συνεχισθεί η ίδια ανώμαλη κατάσταση.

  • * υπάρχουν παραλήψεις στα στοιχεία της ψηφοφορίας, διότι δεν ήταν σε θέση το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου να μας παρέχει πλήρη ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ