Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΟΝΝΕΔ: Συζήτηση με μαθητές από σχολεία της Αττικής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής με μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, κρατώντας αποστάσεις αλλά και με χρήση μάσκας από όλους τους παρευρισκομένους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΟΝΝΕΔ να ανοίξει το διάλογο γύρω από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με την κίνησή της «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για ένα σταθερό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ μίλησαν με μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες, αλλά και μαθητές που πέρασαν πρόσφατα από τη διαδικασία, σχετικά με τις αλλαγές που θέλουν να δουν με σκοπό ένα αξιοκρατικό, σταθερό και δίκαιο σύστημα.

Ο Φοίβος από τα Άνω Πατήσια που έδωσε για δεύτερη φορά και πέτυχε την εισαγωγή του στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, ο Σέρτζιο από την Πεύκη που πέρασε φέτος στο Τμήμα Τεχνολογιών και Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ, η Άννα από το Φάληρο που έδινε δεύτερη φορά και πέρασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ, ο Σταύρος από τα Κάτω Πατήσια που θα δώσει φέτος Πανελλήνιες, ο Μαρίνος από το Μαρούσι που πέρασε φέτος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κωνσταντίνος από το Μαρούσι που πέρασε φέτος στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Αλεξάνδρα από το Περιστέρι που πέρασε φέτος στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μοιράστηκαν μαζί μας τις ιστορίες τους και την εμπειρία τους από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μας μίλησαν και για το ποιες τροποποιήσεις θα ήθελαν να δουν στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Το παρών στη συζήτηση έδωσαν, ακόμη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας, ο Υπεύθυνος της ΜΑΚΙ Γιάννης Ρουσόπουλος και ο Τομεάρχης Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Καψιώχας.

«Οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν στην Παιδεία, πρέπει να ξεκινούν από τους ίδιους τους μαθητές κι αυτό το στόχο έχουμε δίνοντας το λόγο στα παιδιά. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα για την είσοδο στα Πανεπιστήμια που να είναι σταθερό, αξιόπιστο και αξιοκρατικό. Να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών, να τους δίνει ευκαιρίες, αλλά και να διασφαλίζει πως τίποτε στη ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ