Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας για Μόρια: Ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν

«Η κατάσταση στη Μόρια
δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση για την παροχή άμεσης στήριξης, στέγασης, σίτισης και υγειονομικής προστασίας στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους αλλά και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επεσήμανε ότι πρέπει να συγκρατηθεί τυχόν διασπορά του κοροναϊού. Για το σκοπό αυτό όπως είπε ξεκίνησαν να γίνονται χιλιάδες τεστ κοροναϊού στο νησί και αποστέλλονται κι άλλα.

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στεγαστούν, αλλά αυτό δεν μας αποσυντονίζει από τον στόχο, που είναι να δημιουργηθούν κλειστές ελεγχόμενες δομές.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει σήμερα στη γραμματεία του ΝΑΤΟ τα σχόλιά της για τη λίστα προτεινόμενων μέτρων για την τουρκική προκλητικότητα.

Επανέλαβε ότι το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία είναι έξι καθαρές λέξεις «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ