Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολές Στέφανου Γκίκα προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα Διαπόντια Νησιά

Επιστολές προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με τις οποίες ζητάει την θέσπιση κινήτρων για την ανάσχεση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των Διαποντίων Νήσων.
Ο Στέφανος Γκίκας τονίζει στις επιστολές του την ιδιαίτερη γεωπολιτική και Εθνική σημασία των Διαποντίων Νήσων, ενώ παρουσιάζει παράλληλα στοιχεία που καταγράφουν την σοβαρή και ανησυχητική μείωση των μόνιμων κατοίκων των Οθωνών, της Ερείκουσσας και του Μαθρακίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής ζητά από τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για την Φορολογική Πολιτική, να εξεταστεί η δυνατότητα θέσπισης φορολογικών κινήτρων και διευκολύνσεων, ειδικά για του κατοίκους των Διαποντίων Νήσων.
Παράλληλα, στην επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτείνει, προκειμένου οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων να διευκολυνθούν στις εσωτερικές μετακινήσεις τους, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην τροφοδότηση των οχημάτων τους με υγρά καύσιμα, να μεταπηδήσουν στην ηλεκτροκίνηση. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει η επιδότηση στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος, να αυξηθεί από το 20% στο 50%, ειδικά για τους κατοίκους των Οθωνών, της Ερείκουσσας, και του Μαθρακίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ