Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για το Αχίλλειο

Το χαρακτήρα κέντρου διασκέδασης που προσέδωσε στον εμβληματικό μουσειακό χώρο του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, η διοργάνωση εκδήλωσης ιδιωτικών γενεθλίων ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη.           

Ο κ. Αυλωνίτης αφού υπενθύμισε προηγούμενη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ανάδειξης της απελπιστικής κατάστασης που βρίσκεται σήμερα, το κτίριο του ανακτόρου, τα εκθέματα αλλά και ο περιβάλλον χώρος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, επεσήμανε το γεγονός, ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα εν μέσω υγειονομικής πανδημίας αλλά και ισχύος των πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας στο νησί.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται τη λειτουργία του ανακτόρου όσον αφορά στον προγραμματισμό εκδηλώσεων και πολιτιστικών ή άλλων γεγονότων λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι, αυτό το χάλι, είναι δυσάρεστη η εικόνα», εμμένοντας ταυτόχρονα στο γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίχως τη σχετική αδειοδότηση του Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, δίχως την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ περατώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα. 

Η κ. Υπουργός Πολιτισμού που δεν παρέλειψε να ακολουθήσει τη συνήθη τακτική αποφυγής της ανάληψης των ευθυνών αλλά και επίρριψής τους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε το κρίσιμο οικονομικό μέγεθος του Αχιλλείου για την Κέρκυρα και τη χώρα και εξέφρασε τη θλίψη της για τις εικόνες απόλυτης έλλειψης συντήρησης και πλήρους εγκατάλειψης που απέσπασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, ενώ παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, δίχως να ληφθεί επισήμως άδεια όπως ορίζει ο Ν.3028/2002.

Ο κ. Αυλωνίτης απορρίπτοντας τις αιχμές της κ. Υπουργού κατά τη δευτερολογία του, είπε πως «ο συμψηφισμός των ευθυνών δεν καλύπτει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης», ενώ επεσήμανε την προσωπική του συνδρομή στην οριστική διασφάλιση της χρηματοδότησης 13 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε ευθέως την κ. Μενδώνη αν σκοπεύει το Υπουργείο Πολιτισμού να θεσπίσει συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα επιτρέπονται, διασφαλίζοντας παράλληλα την αίγλη και την ιστορικότητα του Αχιλλείου μουσειακού χώρου.

Ακολουθεί το video της ομιλίας :

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ