Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Γενναίο» πακέτο φοροελαφρύνσεων θα εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης – Στο «κάδρο» και οι προεκλογικές εξαγγελίες

Με αιχμή του δόρατος μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης αλλά και μέτρα που περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες, θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει για άλλη μια φορά να δώσει με ειλικρίνεια απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών που βλέπουν την οικονομική ύφεση να επιστρέφει μετά από την υγειονομική κρίση του κοροναϊού. Με την στήριξη του κράτους και τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει ο πρωθυπουργός με τους πολίτες, θα επιχειρήσει να δώσει για άλλη μια φορά το στίγμα της πολιτικής του με την  επέκταση των υποστηρικτών μέτρων που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στα φορολογικά και στις εισφορές.

 Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ενίσχυση των μισθωτών, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση, με σκοπό την κατάργηση, της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Επιπλέον και όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση της μειωμένης προκαταβολής.

 Ενίσχυση συνταξιούχων

Με 1,4 δισ. ευρώ αναδρομικά αναμένεται να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι. Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη και περιορίζεται στις κύριες συντάξεις.

 Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Όσον αφορά τις προλήψεις στο Δημόσιο, θα προσληφθούν άμεσα 5.000 οπλίτες, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με την Τουρκία, ενώ θα ενισχυθεί και το δημόσιο σύστημα υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

 Σχετικά με την ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα προκριθεί ένα πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ