Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέο παραλήρημα από Ακάρ: «Η Ελλάδα να σωπάσει, για να μην γίνει μεζές»

Έχασε την ψυχραιμία, αλλά και τον έλεγχο η Τουρκία στην προσπάθειά της να αντιδράσεις μετά τα μηνύματα που έλαβε από τους MED7.

Ο υπουργός Άμυνας Τουρκίας προχώρησε σε νέες ακραίες δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν.

 Συνέστησε, δε, στην Ελλάδα, στην Ελλάδα, να σωπάσει, «για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Το tweet του Anadolu

 

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπ. Αμυνας έρχονται μία ημέρα μετά την ομόθυμη καταδίκη της συμπεριφοράς της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο από τη MED7 και λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η NAVTEC για το Oruc Reis, την οποία αναμένεται να ανανεώσει η Τουρκία.

 Εμφανώς εκνευρισμένη, η τουρκική ηγεσία προχωρεί σε σπασμωδικές κινήσεις.

  Αφού κατήγγειλε ως «προϊόν προκατάληψης» την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι προειδοποίησαν χθες, Πέμπτη, την Αγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο, έσπευσε να ζητήσει την… απόσυρση των ελληνικών πολεμικών πλοίων γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις!

Λίγο αργότερα προχώρησε σε έκδοση νέας NAVTEX, με την οποία δέσμευσε περιοχή βόρεια της Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

 Πριν από λίγο, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό Τwitter του τουρκικού υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι το ερευνητικό σκάφος πλέει σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας: «Τα ερευνητικά σκάφη ORUÇREİS και BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, τα οποία συνεχίζουν τις σεισμικές τους δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, και τα τρυπάνια YAVUZ και FATİH, συνεχίζουν να συνοδεύονται και να προστατεύονται από τις Ναυτικές Δυνάμεις μας».

 Συνοδεύει μάλιστα το tweet με σχετικές φωτογραφίες:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ