Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στο ΣτΕ το σχέδιο για την δημιουργία του οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΠτΚ) η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

 Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, αποστολή της  ΠτΚ είναι η υποστήριξη του Πρωθυπουργού στην άσκηση των καθηκόντων τους, έτσι ώστε «να διασφαλίζεται η συνοχή και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

Ειδικότερα, η διάρθρωση της ΠτΚ περιλαμβάνει πέντε Γενικές Γραμματείες :

 α)   Πρωθυπουργού,

 β)    Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων,

 γ)    Συντονισμού,

  δ)  Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και

 ε) Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος  (Ο.Π.Σ.) Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου.

 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού συγκροτείται από 16 τομείς-γραφεία. Μεταξύ των γραφείων που προβλέπονται στην εν λόγω Γενική  Γραμματεία, εκτός του ιδιαίτερου γραφείου,  είναι γραφείο: 1) Τύπου, 2) Επικοινωνίας, 3) Στρατηγικής και Πολιτικής Επικοινωνίας, 4) Στρατηγικού Σχεδιασμού, 5) Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, 6) Διπλωματικό, 7) Νομικό, 8) Οικονομικό, 9) Κοινωνικών Υποθέσεων, 10) Μακεδονίας, κ.λπ.

 Επίσης, προβλέπεται αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ), στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται, μεταξύ των άλλων,  ο σχεδιασμός και η δράση κατά την διάρκεια  πολέμου ή έκτακτης ανάγκης των υπηρεσιών της ΠτΚ και η  μέριμνα για την διαχείριση κρίσεων και την ασφαλή λειτουργία  των εγκαταστάσεων της ΠτΚ.

 Σύμφωνα με τον οργανισμό στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ανήκει η εποπτεία της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ενώ η διεύθυνση Ενημέρωσης της εν λόγω Γενικής Γραμματείας θα λειτουργεί σε 24ώρη βάση.

 Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία περιφερειακού γραφείου Τύπου στη Θεσσαλονίκη με την μορφή αποκεντρωμένης υπηρεσίας που θα υπάγεται απευθείας στην διεύθυνση Ενημέρωσης και  θα καλύπτει τοπικά γεγονότα και θα ενημερώνει τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας.

 Το σύνολο των θέσεων εργασίας της  ΠτΚ  ανέρχεται στα 440 άτομα, εκ των οποίων,οι 100  θέσεις θα είναι μετακλητών υπαλλήλων και οι 340  οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δημοσιογράφων. Από τις 340 θέσεις προσωπικού οι 210 θα είναι θέσεις μονίμων υπαλλήλων δημοσίου δικαίου και οι 130 θα είναι θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

 Η ΠτΚ, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 184.800 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ