Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης για μη άρση ασυλίας Πολάκη: Υπήρξε μια αστοχία- Δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο

Απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ  για την «αστοχία» όπως την χαρακτήρισε, της μη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που προκάλεσε η απουσία βουλευτών της ΝΔ από την συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο». 

Ειδικότερα, η ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αφορούσε την απουσία των βουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που είχε ως αποτέλσμα το αίτημα άρσης να μην γίνει δεκτό, και για τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Γεραπετρίτης ότι θα ληφθούν από εδώ και πέρα. 
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

 «Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μια αστοχία, ίσως αποτέλεσμα μιας καλοκαιρινής ραστώνης. Δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο».

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, η απουσία πολλών βουλευτών της ΝΔ, από την Βουλή, είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει αποδεκτό το αίτημα της άρσης, προκαλώντας σάλο στον πολιτικό κόσμο, με πολλούς υπουργούς, αλλά και βουλευτές να καταδικάζουν την διαδικασία.

Από την πλευρά του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, κατέθεσε νέα αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη καθώς αποτελεί πλέον μονόδρομο η υπόθεση αυτή να φτάσει σε φυσικό δικαστή εκεί όπου δεν θα υπάρχει στάδιο προστασίας για να κρυφτεί ο εν λόγω βουλευτής.

Επιπροσθέτως, ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του αποφάσισε να προσφύγει άμεσα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

 Η μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη παραβιάζει άλλωστε το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο (“δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας”) του Γιάννη Κουρτάκη, το οποίο κατοχυρώνει το άρθρο 6 παρ.1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ