Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Η Μόρια κάηκε από «υπερδραστήριους» μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν

«Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου,
στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα της Μόριας ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, τονίζοντας ότι «κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν». «Είναι ευκαιρία να επαναευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για την στήριξη πολιτικής για το άσυλο» υπογράμμισε.

Ευκαιρία, είπε, να δημιουργήσουμε στη Μυτιλήνη μια μόνιμη δομή, που δεν θα κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη και τα πολλά προβλήματα της Μόριας.

Μιλώντας για τον προσωρινό καταυλισμό, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι, όποιος μπαίνει σε αυτό το νέο κέντρο, θα εξετάζεται για κοροναϊό και αυτή είναι μια προσωρινή δομή που θα επιτρέψει τη διαχείριση. Θα υπάρξει στη Λέσβο ένα κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μόνιμο, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα και απέναντι σε κάποιους ακραίους του νησιού.

«Είμαι πρώτος εγώ διατεθειμένος να αναλάβω τις ευθύνες» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)