Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε τα εξής :

Μια νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει με προσδοκίες και όνειρα για τα παιδιά μας. Μία νέα εμπειρία γνώσεων με προορισμό τη μάθηση και την ατομική πνευματική καλλιέργεια.

Ένας κοπιώδης καθημερινός αγώνας για μαθητές, γονείς και δασκάλους. Μία ιδιαίτερη προσπάθεια που θα καταβληθεί φέτος, από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς, οι όροι αυτής της σχολικής χρονιάς δεν θυμίζουν σε τίποτα με οποιοδήποτε σχολικό έτος του παρελθόντος.

Συνοδοιπόροι λοιπόν, των παιδιών μας είμαστε όλοι εμείς που είμαστε πρόθυμοι να αμβλύνουμε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν και να εμποδίσουμε τις συνέπειες εκείνες, της υγειονομικής πανδημίας του Κορωνοϊού που δεν πρέπει ακυρώσουν το εκπαιδευτικό έργο.

Το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, είναι συνυφασμένο με την υγεία των παιδιών μας, για αυτό και δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Η έναρξη όμως, της μαθησιακής διαδικασίας ελλοχεύει μεγάλους και απευκταίους κινδύνους, όταν δεν ενδυναμώνεται με περισσότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερους φροντιστές καθαριότητας, με περισσότερο υγειονομικό υλικό κι όταν, δεν κατανέμονται οι μαθητές μέχρι 15 ανά σχολική αίθουσα.

Η δίψα για γνώση που αναμφίβολα, διαθέτουν τα παιδιά μας μπολιασμένη με τη θέληση για οργανωμένο διάβασμα και συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό είναι ένας δρόμος επιτυχίας που οφείλουμε να τον κρατήσουμε ανοιχτό παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν.

Καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαστε δίπλα σας για να προσαρμόσουμε τα όποια δεδομένα, όσο πιο κοντά στις ανάγκες σας.
Καλή Χρονιά στα παιδιά μας και στους δασκάλους τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ