Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι ζήτησε η Περιφερειάρχης απο τον ΕΟΤ

Σε συνέχεια των επαφών της με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη και τον Αναπληρωτή του, Κώστα Ζήκο.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την κατάσταση της τουριστικής κρίσης στα Ιόνια Νησιά ως συνέπεια των συνθηκών της covid-19 εποχής, όσο και από την ρευστότητα των δεδομένων και την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και του τουρισμού την επόμενη τουριστική περίοδο 2021.

Η Περιφερειάρχης εστίασε, επίσης, στο πλήγμα στην οικονομία και την αξιοπιστία της Ζακύνθου που επέφερε η αντιμετώπιση της Αγλλίας και της Ολλανδίας, αποφάσεις που ακόμα δεν έχουν επαρκώς αιτιολογηθεί και ζήτησε την ιδιαίτερη στήριξη του ΕΟΤ για να κρατηθεί ζωντανή η εικόνα των ελκυστικών και προνομιούχων προορισμών του Ιονίου.

Θύμισε, ακόμη, η Περιφερειάρχης ότι τα Ιόνια Νησιά, ιδιαίτερα η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα έχουν πληγεί και από την κρίση της Thomas Cook, χωρίς να έχουν λάβει ειδική στήριξη.

Αποφασίστηκε να αναλάβει ο ΕΟΤ:

Ενίσχυση της προβολής των Ιονίων Νήσων στο εξωτερικό, ως πολυμερή τουριστικό προορισμό με εξειδίκευση σε χώρες, όπως η Αγγλία και η Ολλανδία και με ιδιαίτερη μέριμνα για την Ζάκυνθο, όπως και στα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν το πρόσφατο χτύπημα.
Την διοργάνωση επισκεπτών–δημοσιογράφων και ανθρώπων επιρροής, ευελπιστώντας σε ανταποδοτικά οφέλη προβολής.
Συνεργασία για έλξη κινηματογραφικών παραγωγών, αλλά και αξιοποίηση των μυθικών ηρώων και τοποσήμων στα νησιά του Ιονίου, με προώθηση συνεργασίας με το National Geographic, άλλους οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και δημιουργούς.
Η Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την δημιουργία του Film Office Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα και αντέννες σε όλα τα νησιά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ