Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μεταναστευτικό: Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για το ζήτημα ασυνόδευτων προσφύγων

Στα τραγικά γεγονότα των περασμένων ημερών στη Μόρια, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει νέα δομή στη Λέσβο για την οποία ζήτησε τη συμβολή της ΕΕ, στην διαχείριση της κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επαφή με την Άνκελα Μέρκελ χθές το βράδυ για το ζήτημα των ανήλικων προσφύγων, μάλιστα ο πρωθυπουργός εξήρε την υποστηρικτική στάση της καγκελαρίου στο να δεχθεί η Γερμανία τη μετεγκατάσταση προσφυγικών οικογενειών.

«Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική διαφορετική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. 

Η πολιτική της κυβέρνησης εδράζεται στη θωράκιση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων , στη διεθνοποίηση του προβλήματος με στόχο την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ.

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηε στι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που επέφερε την επιτάχυνση διαδικασιών στη χορήγηση ασύλου. 

«Κληρονομήσαμε μια κατάσταση με 100,000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου», είπε Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν σημαντικά.  

Για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν «ξεκάθαρες ευθύνες, η Μόρια κάηκε από «υπερδραστήριους» πρόσφυγες που θέλησαν να εκβιάσουν την κυβέρνηση, και να αποχωρήσουν από το νησί», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκο Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ