Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Δεν θα μπούμε σε μια κούρσα εξοπλισμών

«Οι χθεσινές εξαγγελίες αφορούν στα «απολύτως απαραίτητα» για τις ένοπλες δυνάμεις»

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα εξοπλιστικά σημειώνοντας ότι «δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών», ενώ επεσήμανε ότι οι χθεσινές εξαγγελίες αφορούν στα «απολύτως απαραίτητα» για τις ένοπλες δυνάμεις.

 “Η επιλογή των Rafale γίνεται γιατί έχουμε ήδη γαλλικά αεροσκάφη, στα οποία και οι πιλότοι έχουν εμπειρία” τόνισε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη επένδυση τα 4 πλοία. “Το τίμημα της θέσης μας στο χάρτη το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, αρκεί τα όπλα να δουλεύουν όλα και η αμυντική μας βιομηχανία να συνεισφέρει εκεί που μπορεί” υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

 Έξυπνες και ψηφιακές οι ένοπλες δυνάμεις που κοιτούν το μέλλον είναι η κατεύθυνση που έδωσα σχολίασε ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τες δημόσια για τη συνεισφορά τους το τελευταίο διάστημα.

 Όχι σε αποστρατικοποίηση των νησιών

 Παράλληλα με ένα «εμφαντικό όχι»  απάντησε ο Πρωθυπουργός και απέναντι στα ενδεχόμενα διεκδίκησης από τουρκικής πλευράς αποστρατικοποίησης των νησιών και παγώματος ερευνών νοτίως της Κρήτης, επαναλαμβάνοντας τη μία μόνη αποδεκτή διαφορά από ελληνικής πλευράς, δηλαδή την αποκλειστική οικονομική ζώνη και την υφαλοκρηπίδα.
Το 2021 θα είναι μια χρονιά πολύ σημαντική εκτίμησε παράλληλα ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μια εμβληματική χρονιά, στην οποία «θα παρουσιάσουμε την νέα ταυτότητα της χώρας», γνωστοποίησε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ