Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης ΔΕΘ-«Πρόθεσή μας η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους»

«Πλειστηριασμοί θα γίνουν αλλά όχι για την πρώτη κατοικία»

Μια από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, την μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, έβαλε και πάλι στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον απόηχο τον χθεσινών εξαγγελιών για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα μας, ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε:

«Είχα πει ότι εντός τετραετίας θα καταργηθεί οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης. Γίνεται το πρώτο βήμα. Αυτή τη στιγμή επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας γιατί έχει πληγεί περισσότερο από τους υπόλοιπους. Πρόθεσή μας είναι η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους».

Επίσης, αναφορικά  με το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικία και το πρόγραμμα Γέφυρα, τόνισε πως «Πολύ θετική η ανταπόκριση στο πρόγραμμα Γέφυρα, που μας βοηθά να προλάβουμε το κακό, πριν κοκκινίσουν δάνεια. Δεν θα γίνει καμία έξωση. Αυτός είναι ο σκοπός των παρεμβάσεών μας.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ελλάδα φαινόμενα που άνθρωποι έχασαν την πρώτη τους κατοικία. Πλειστηριασμοί θα γίνουν αλλά όχι για την πρώτη κατοικία. Ενας επιχειρηματίας που έχει φεσώσει την τράπεζα θα χάσει για παράδειγμα το εξοχικό του σε ένα νησί. Μέχρι να έχουμε ένα νέο πλαίσιο πιο τολμηρό ανανεώνουμε το υπάρχον πλαίσιο. »

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ