Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας: Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Τουρκία – Περιμένουμε συνέπεια

Θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια προκειμένου η Τουρκία να δείξει με συνέπεια ότι ακολουθεί επιλογές αποκλιμάκωσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και τα μηνύματα που έστειλε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη ώθηση στην οικονομία από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που δίνει μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και υπογράμμισε είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση 5 μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης δεν αφορά τους μισθωτούς του δημοσίου και τους συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει σήμερα διευκρινίσεις αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ