Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υψηλάντης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Μητσοτάκης εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης και ελπίδας σε Ευρώπη και Μεσόγειο

«Ο πρωθυπουργός μας με συγκεκριμένη στρατηγική και στο εσωτερικό αλλά πολύ περισσότερο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας σαν μια δύναμη ειρήνης και ελπίδας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Υψηλάντης τόνισε ότι είναι «πολύ υψηλό το φρόνιμα των κατοίκων της Δωδεκανήσου και της Μεγίστης, των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε όλο το σύμπλεγμα των νησιών γύρω από τη Μεγίστη και βέβαια μια ηρεμία που εξέπεμψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας που επιβεβαιώνει την εθνική αυτοπεποίθηση που επιδιώκουμε να έχουμε πάνω σε γερές βάσεις».

«Στη άμυνά μας δηλαδή όπως εδραιώνεται και σε ένα πνεύμα ευρωπαϊκό για την προώθηση των θέσεων μιας Μεσογείου με ειρήνη, μιας Ευρώπης δυνατής με φωνή και στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Είναι ένα δόγμα το οποίο εάν το κατανοήσουν οι ευρωπαίοι πιστεύω ότι αυτή η περιοχή θα πάει πάρα πολύ μπροστά. Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτό, διαφυλάσσουμε αυτή εδώ την προοπτική, την επιδιώκουμε, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό στις θέσεις αυτές τις οποίες αγωνίζεται να περάσει με στρατηγική», επισήμανε ο κ. Υψηλάντης.

«Για μένα δεν είναι μόνο οι πράξεις με χρήση βίας ενέργεια πρόκλησης αλλά και οι λεκτικές προκλήσεις, αυτές δηλαδή που εκστομίζουν άνθρωποι που έχουν πόστα υπουργικά κλπ στην Τουρκία είναι για μένα πρόκληση», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεν είναι θέμα ότι δεν προκάλεσαν κάποιο επεισόδιο όπως ενδεχομένως θα περίμεναν χθες στο Καστελόριζο τα στημένα συνεργεία των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αλλά είναι και η προκλητική στάση των αξιωματούχων υπουργών της Τουρκίας όπως του υπουργού Εθνικής Άμυνας», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ