Ψήφος εμπιστοσύνης από την αγορά στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Share:
Την αποδοχή του εμπορικού κόσμου έτυχαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθώς μεταξύ των 12 μέτρων περιλαμβάνονται , η περικοπή των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, με πλήρη επιδότηση εισφορών 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το «ψαλίδι» της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021.

Σημαντική είναι επίσης η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά.

«Είναι γεγονός» επισημαίνει ο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, «είναι ξεκάθαρο πως, αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη της απασχόλησης με τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και η ενίσχυση του εισοδήματος με την καταβολή των αναδρομικών» ενώ η ελάφρυνση βαρών , «φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα του τόπου, με την προοπτική οι επιχειρήσεις να αναπληρώσουν με επενδύσεις τις απώλειες του ΑΕΠ».

Και καταλήγει: «Τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν… με μέτρο, δίνουν τις απαραίτητες ανάσες και στηρίγματα. Σε πρώτο άκουσμα, ικανοποιούν τις προσδοκίες της κοινωνίας και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας».

Previous Article

Αγορά Rafale από την Ελλάδα: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στα γαλλικά μαχητικά

Next Article

Σήμερα στην Ολομέλεια η κύρωση των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Σχετικά Άρθρα