Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Τι θα γίνει με όσους παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να εξισωθεί με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ, για όσους κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η θητεία κατά 1,5 μήνα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.

 Οι έξι άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας όπως τις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

 18 γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των Μιράζ ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ

Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τις διαδικασίες για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει.Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τα πιο «αξιόμαχα» στον κόσμο.

Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς εξασφαλίζονται: Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών

Επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της θητείας και εκπαίδευσης ώστε οι νέοι «να αποκτούν δωρεάν -τονίζω- δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή, όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική»

Ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία. Ήδη, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, έπεται το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ. Και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών για την ευρύτερη περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία τη θωράκιση από κυβερνοεπιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ