Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΔΕΘ-Ο Μητσοτάκης κέρδισε το στοίχημα της αξιοπιστίας-Μηνύματα εθνικής ανάτασης απέναντι στην καταστροφολογία του Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί διπλάσια ποσοστά δημοτικότητας και καταλληλότητας για την πρωθυπουργία

 Οι δύο εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που καυτά και πολλαπλά μέτωπα είναι ήδη σε εξέλιξη, επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά, τα πλεονεκτήματα του πρωθυπουργού και την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, που πρέπει να πρωτίστως να χαρακτηρίζει έναν ηγέτη.

Παρά τους 14 μήνες στην εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο απέδειξε ότι η πολιτική του είναι αξιόπιστη και δεν έχει επωμιστεί την λογική φθορά που γνωρίζουν συνήθως οι κυβερνήσεις, αλλά, παρά τις συγκυρίες που καλείται να αντιμετωπίσει, μέσα από πρωτόγνωρες δοκιμασίες για όλο τον πλανήτη, ο ίδιος κερδίζει συνεχώς έδαφος και πόντους, διατηρώντας διπλάσια ποσοστά δημοτικότητας και καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα.

 Μήνυμα εθνικής ανάτασης

Ο Μητσοτάκης, χωρίς μεγαλοστομίες και ακρότητες, αποτύπωσε την στρατηγική της κυβέρνησής του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε για άλλη μια φορά το στοίχημα της αξιοπιστίας. 

Τόσο το μεσημέρι της Κυριακής, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όσο και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα εθνικής ανάτασης ανακοινώνοντας δέσμες μέτρων για την αντιμετώπιση όλων των καυτών μετώπων που καλείται η να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες.

5143957

Αυτό που δίκαια παρατηρήθηκε ως διαχειριστική επάρκεια της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες, δοκιμάζεται ήδη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, την υγειονομική και οικονομική κρίση, μέχρι και τα ελληνοτουρκικά,

Οσο και αν η διαχείριση των προβλημάτων έχει προτεραιότητα, απολύτως αναγκαία είναι ταυτόχρονα η πειστική ανάδειξη μιας συνολικής πολιτικής, κι αυτό επιχείρησε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας ένα στιβαρό πρόγραμμα ορθής διαχείρισης και αντιμετώπισής τους.

 Εθνικά ζητήματα

Στα εθνικά ζητήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στο διπλωματικό πεδίο αναδείχθηκε νικητής των εξελίξεων, έχοντας ισχυροποιήσει τις συμμαχίες της χώρα, ανακοίνωσε εξοπλιστικό πακέτο άμυνας που θα θωρακίσει την χώρα, και που την καθιστά ισχυρό παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διατηρώντας χαμηλούς του τόνους, ο πρωθυπουργός σχολίασε την απόφαση της Τουρκίας να απομακρύνει το Oruc Reis, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα της αποκλιμάκωσης. Παράλληλα,  περιέγραψε κάθε πτυχή της διπλωματικής αντεπίθεσης που εξαπέλυσε η Αθήνα, προκειμένου να επικοινωνήσει σε διεθνές επίπεδο τις θέσεις της, διευρύνοντας, ταυτόχρονα, τον κύκλο των συμμαχιών της.

 Το στοίχημα της αξιοπιστίας

Η κατευναστική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται σε αναπόφευκτη σύγκρουση και σύγκριση με την επιθετική, παράλογη και υστερική πολλές φορές αντιπολίτευση που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απαξιώθηκαν για την κυβερνητική τους θητεία και κινδυνεύουν να απαξιωθούν και στο νέο τους θεσμικό ρόλο, επιτείνοντας μια νέα θητεία «διαψεύσεων» και στην αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνοντας το βάθος του πολιτικού ελλείμματος, το οποίο ουδεμία προσπάθεια κάνουν για να καλύψουν.

5139448

 

Ο ακράτητος λαϊκισμός του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο και η βιασύνη του, για άλλη μια φορά, έφεραν τον λόγο του στα πρόθυρα της γραφικότητας, όταν αποφάσισε να χαρακτηρίσει «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εδώ και ένα χρόνο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην αντιπολίτευση και να βρει τον βηματισμό του. Με την ίδια αφέλεια που θεώρησε ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα, συνεχίζει και ως αξιωματική αντιπολίτευση, ποντάροντας ανεύθυνα στην καταστροφολογία.

Με τον ακράτητο καιροσκοπισμό της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά μαζί της χάθηκε και η ευκαιρία να εξαλείψει τις παθογένειες και τις αδυναμίες του παρελθόντος που ήταν και εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν πλέον την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα του αντιπολιτευτικού λόγου.

Το βάθος και το εύρος του λαϊκισμού και των πολιτικών τεχνασμάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μη μετρήσιμα κι αυτό καθιστά την προσπάθεια ανάταξης δύσκολη και απρόβλεπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρα ξέρει ότι τέτοια αντιπολίτευση δεν συνάδει σε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να επανέλθει στην εξουσία, όμως η καταστροφολογία και η  δημιουργία κλίματος ανασφάλειας είναι τα μόνα χαρτιά που μπορεί να παίξει.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ