Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Για πρώτη φορά δεν έχουμε ασυνόδευτα παιδιά στα ελληνικά νησιά – Έχει γίνει αποσυμφόρηση των νησιών

«Στη νέα δομή προσφύγων στο πεδίο βολής κοντά στο Καρά Τεπέ έχουν μπει μέχρι στιγμής 5.000 κρεβάτια τα οποία θα διπλασιαστούν έως τα μέσα της εβδομάδας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα ανέφερε πως «οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί έως και 80% και έχει γίνει αποσυμφόρηση των νησιών».

Ακόμη σημείωσε πως «όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα μετακινηθούν και θα πάρουν τα σχετικά έγγραφα όσοι έχουν πάρει προφίλ πρόσφυγα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας μέσα στη δομή και πως η υπηρεσία ασύλου θα λειτουργεί κανονικά».

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι «μόνιμη δομή θα υπάρξει αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας».

Επιπρόσθετα ο υπουργός ανέφερε πως «για πρώτη φορά δεν έχουμε ασυνόδευτα παιδιά στα ελληνικά νησιά».

«Τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, ανέφερε πως έχει στείλει επιστολές ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να ενημερώσει την Βουλή για το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ