Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Σήμερα ξεκινάει μία ιδιαίτερη Σχολική Χρονιά»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα ξεκινάει μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου θα μπουν ξανά στη διαδικασία της μελέτης, θα μάθουν καινούργια πράγματα, θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και τους χαρακτήρες τους. Πρώτιστα όμως, θα πρέπει να διαφυλάξουν την υγεία τους.
Ωστόσο, αναμφίβολα η φετινή χρονιά δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη. Τόσο οι οικογένειες των παιδιών όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν την αγωνία για το πώς θα κυλήσει η χρονιά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμών, ενώ δεν αποκλείεται, εν μέρει, να χρειαστεί ξανά η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα αρμόδια Υπουργεία θέσπισαν μία σειρά κανόνων, οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους και κυρίως των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να τηρούμε τους κανόνες που θέτει η Πολιτεία, για να μην αφήσουμε τον ιό να μας κυριεύσει. Γονείς και εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να συνεργαστούν, ώστε να ακολουθηθούν από τους μαθητές οι οδηγίες των λοιμωξιολόγων, που είναι απαραίτητες για την υγεία μας.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, να έχουν μία καλή σχολική χρονιά, με επιτυχίες, πρόοδο και υγεία.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα χρειαστούν φέτος ιδιαίτερη δύναμη. Η στήριξη και η συναισθηματική ασφάλεια που θα δώσουν στα παιδιά τους θα είναι καθοριστική για να διαχειριστούν αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θα εκτελέσουν το έργο τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τους εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ