Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι δύο ΠΝΠ για τα εργασιακά και τις υπερωρίες

Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ενσωματώνει τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και την στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας.

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής με 158 θετικές ψήφους, έναντι 124 κατά, στην ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε το ΚΚΕ.

Τα άρθρα για την αναπλήρωση χρόνου εργασίας

Επίσης, κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν τα άρθρα 10, 17 και 18 του νομοσχεδίου που αφορούν εργασιακά ζητήματα, όπου μεταξύ άλλων θεσπίζει τις υπερωρίες αναπλήρωσης χρόνου εργασίας σε περιπτώσεις που ένας εργαζόμενος τεθεί σε καραντίνα και τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων. Διατάξεις για τις οποίες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, τα άρθρα 10 και 17 υπερψηφίσθηκαν από τους 158 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έναντι 124 βουλευτών από όλο το φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που τα καταψήφισαν.

Το άρθρο για τις υπερωρίες

Επίσης, το άρθρο 18 που αφορά την δυνατότητα υπερωριών χωρίς απόφαση έγκρισης του υπουργού, σε περίπτωση που ο αριθμός των ωρών αυτών έχει εξαντληθεί, υπερψηφίσθηκε από τους 158 παρόντες βουλευτές της ΝΔ, έναντι 114 που το καταψήφισαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του Μέρα25, ενώ οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν “παρών”.

Απουσίασαν 18 βουλευτές

Από την ονομαστική ψηφοφορία, απουσίασαν συνολικά από όλες τις πτέρυγες 18 βουλευτές, πολλοί δε από αυτούς όμως, φρόντισαν και απέστειλαν στο προεδρείο επιστολές γνωστοποίησης πρόθεσης ψήφου, όπου εξηγούσαν ότι εάν ήταν παρόντες, θα ψήφιζαν όπως και οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες, προκειμένου να μην προκληθούν πολιτικά ερωτηματικά.

Τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όπως συνέβη και στην ψηφοφορία επί του συνόλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ