Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Το 60% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί από ασθενείς με κοροναϊό

«Το 60% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί από ασθενείς με κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως «η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική και να σταματήσουν νοι πολίτες να πηγαίνουν σε συναυλίες και εκδηλώσεις με κόσμο χωρίς μάσκα».

Παράλληλα συνέστησε από όλους να είναι περισσότερο προσεκτικοί ώστε «στην Ελλάδα να μην χρειαστεί να κάνουν επιλογή ποιοι θα μπουν στην εντατική και ποιοι όχι».

Την ίδια στιγμή κάλεσε τις αρχές να λάβουν μέριμνα για τη διαχείριση ομάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Εν κατακλείδι, υπογράμμισε πως «η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Το 60% των κλινών ΜΕΘ έχουν καταληφθεί από κοροναϊό. Για αυτό καλό θα είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να σταματήσουμε να πηγαίνουμε χωρίς μάσκες στις συναυλίες, στα θέατρα και παντού. Πιστεύω ότι αυτά θα τα σταματήσουν και πιστεύω ότι ο καθένας θα βάλει μυαλό και θα ξέρει από εδώ και πέρα ότι τελειώσανε οι διακοπές, οι χαλαρώσεις τελείωσαν και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να αντιμετωπίσουμε αυτά που αντιμετωπίζουμε διότι εκτός από τον covid 19 υπάρχουν και τα κρεβάτια των μονάδων που τα χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ . Παγώνη.

«Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι για να μη φτάσουμε εκεί που βλέπαμε από τις τηλεοράσεις τι γινόταν στην Ιταλία και στη Γαλλία να μη βρεθούμε εμείς και να κάνουμε επιλογές πλέον των περιστατικών ποιοι θα μπούνε και ποιοι δεν θα μπούνε στις ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία», υπογράμμισε η ίδια.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση στις ομάδες μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά απάντησε: «Για εμάς δεν υπάρχουν ασθενείς μετανάστες ή έλληνες, είναι ασθενείς οι οποίοι αντιμετωπίζονται και δεν μας αφορά από πού είναι, αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε αυτές τις δομές, σε αυτά τα πλήθη που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να δούνε πως ακριβώς θα τους διαχειριστούν, να ξεκινήσουνε να γίνονται περισσότερα τεστ σε αυτές τις ομάδες των ανθρώπων».

Για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, σημείωσε: Πραγματικά λυπάμαι για το πώς βάζουν γονείς, ειδικά μαμάδες, σε τέτοιο κίνδυνο τα παιδιά τους όταν η μάσκα είναι η σωτηρία τους».

«Θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Όπου υπάρχει συνωστισμός μπαίνει μάσκα ας είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Είναι στο χέρι μας όλοι μαζί να μειώσουμε τα κρούσματα, να μειώσουμε τις διασωληνώσεις, και να μειώσουμε τους νοσηλευόμενους που είναι γύρω στα 400 άτομα με covid στα νοσοκομεία», επισήμανε η κ. Παγώνη.

«Περιμένουμε στις 31/12 αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ και να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία γιατί μπαίνουν σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές σε πολλά νοσοκομεία», διευκρίνισε.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ