Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης
πραγματοποιεί επίσκεψη σε Υγειονομικές Δομές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού όσο και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών.
Χθες βράδυ, ο υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς», κατά τη διάρκεια των εφημεριών τους.

Σήμερα, ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Θεσσαλονίκης, Τούμπας και Ευόσμου, στα οποία ξεκίνησε η λειτουργία ιατρείου Covid για κλινική εκτίμηση και διενέργεια λήψης επιχρισμάτων των περιστατικών που κρίνονται ως ύποπτα. Σε δήλωσή του στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, επισήμανε τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών δημιουργίας των 30 νέων κλινών ΜΕΘ και 8 κλινών ΜΑΦ, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πραγματοποίησε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην οποία του ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε τη βούληση του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Υγείας.

Στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», μεταξύ άλλων, επιθεώρησε τις 6 νέες κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19, καθώς και τις 32 κλίνες για νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19.

Ο υφυπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, επισκέφθηκε επίσης το Συντονιστικό Κέντρο ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας.

Επιπλέον, ο κ, Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Σαραντόπουλο, με τον οποίο περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων και συζήτησαν το ενδεχόμενο της απόκτησης της κυριότητας του από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τέλος, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum ο υφυπουργός Υγείας συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Covid 19 & Υγεία στις νέες συνθήκες». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο υγειονομικό σύστημα και πώς αυτό βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αναχαίτισης της πανδημίας, στο σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού και στην ικανότητα προσαρμογής και ανταπόκρισης ενός σύγχρονου συστήματος Υγείας σε έκτακτες καταστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ