Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ελέγξει ξανά το κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα του, από τον Γραμματέα μέχρι και το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι κατά πόσον θα μπορέσει να ελέγξει τις οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Και αυτό γιατί ο πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα στελέχη του κόμματος σε όλη την επικράτεια ενώ κατά τακτά χρονικά διαστήματα έκανε και επισκέψεις τις τοπικές οργανώσεις. Λογικό είναι λοιπόν οι απόψεις του για όλα τα θέματα να βρίσκουν ιδιαίτερη ανταπόκριση παρά το γεγονός ότι μετακινήθηκε στην Βουλή.

Έτσι με το καλημέρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκίνησε τις επαφές με όλα τα στελέχη των Νομαρχιακών επιτροπών προκειμένου να αποκομίσει μόνος του μια σαφή εικόνα για το τι ακριβός συμβαίνει στις οργανώσεις και πως μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα..

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο νέος γραμματέας θα περιοδεύει σε όλη την επαρχία προετοιμάζοντας το έδαφος προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει τις περιοδείες ο Αλέξης Τσίπρας.

Προφανώς όλη αυτή η κινητοποίηση έχει να κάνει και με την διεξαγωγή του συνεδρίου την ερχόμενη άνοιξη καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αλλαγές που έκανε στο κομματική ηγεσία επιθυμεί να ελέγξει απόλυτα το κόμμα, προκειμένου να σταματήσει η λογική των τάσεων. Με λίγα λόγια ναι τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις , όχι στις τάσεις.

Η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη από την κορυφή του κόμματος διευκολύνει σίγουρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάποιες αλλαγές καθώς πλέον λίγα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και των 53+ βρίσκονται στα κορυφαία κομματικά όργανα.

Πληροφορίες ωστόσο από την εσωκομματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι η διεύρυνση έτσι όπως την εννοούν οι προεδρικοί δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς υπάρχουν πολλές ένστασης και διαφωνίες για το περιεχόμενο που θα έχει η διαδικασία αυτή.

Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες τα άτομα στα οποία θα απευθυνθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξυπηρετήσουν το αφήγημα αυτό , είναι ταυτισμένα με άλλες λογικές και πρακτικές που μάλλον αποτρεπτικά λειτουργούν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ