Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για συντονισμό ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

 Ο πρωθυπουργός κατά την συνομιλία του με τον κ. Αναστασιάδη επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 Παράλληλα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αλληλοενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ανταλλαγή απόψεων.

 Οι δύο ηγέτες προέβησαν σε συντονισμό και συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν οι δύο χώρες στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

 Επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ την Πέμπτη

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε διεξοδικά τον Ελληνα πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς και για το γεγονός ότι αύριο θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ