Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυξάνονται κατά 5 οι οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Tην αύξηση κατά πέντε, των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά τον σημερινό σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Δικονομίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ενόψει του νέου δικαστικού έτους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας, «προκειμένου το Δικαστήριο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον ρόλο του, ως βασικός πυλώνας της δημοσιονομικής λειτουργίας του κράτους, προχωρούμε στην αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και προσέθεσε: «Στο αμέσως επόμενο νομοθέτημα, αυξάνονται κατά πέντε οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ήτοι, με μία επιπλέον θέση αντιπροέδρου και τεσσάρων θέσεων συμβούλων».

Επιτάχυνση διαδικασιών

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας, με αφορμή την μεταρρύθμιση της Δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υλοποιήθηκε με το νόμο 4700/2020, επισήμανε ότι υπάρχει πλέον «ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δικαστικών λειτουργών που παρέχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης και εξορθολογισμού των διαδικασιών στους δικαστικούς σχηματισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ δίνει παράλληλα την ώθηση που απαιτείται, ώστε με το νέο αυτό ξεκίνημα να μπορέσει το δικαστήριο να επιτελέσει τον κομβικό για τη λειτουργία του κράτους ρόλο του».

Νέα δικονομία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «θεσπίστηκε μια σύγχρονη νέα δικονομία στο δικαστήριο, η οποία κατέστη άκρως απαραίτητη λόγω της παρέλευσης σχεδόν 40 ετών από την προηγούμενη» και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των νέων Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου «με απολύτως ορθολογική κατανομή στις αρμοδιότητές τους, που επιτυγχάνουν την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων».

Έτσι, προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «εξοικονομούνται ώρες εργασίας αλλά και πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε και στη λειτουργία του νέου Τμήματος

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)