Πατούλης στα Παραπολιτικά 90,1 για τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανός»: Λαμβάνονται προληπτικά όλα τα μέτρα – Σύσκεψη με την Πολιτική Προστασία στις 11:00

Share:

«Λαμβάνονται προληπτικά όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τυχόν συνέπειες από την έλευση της κακοκαιρίας Ιανός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα ο κ Πατούλης έκανε γμωστό πως στις 11:00 το πρωί θα γίνει σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ώστε να δοθούν οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων, ενώ τόνισε πως η Αττική θα αρχίσει να επηρεάζεται από το μεσημέρι ή απόγευμα της Παρασκευής και για περίπου ένα 24ωρο.

Αναμένονται ισχυρότατες καταιγίδες, μεγάλος όγκος βροχής, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ως και τα 11 μποφόρ, ενώ το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός» αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το απόγευμα και θα πλήξει την δυτική, νότια και κεντρική Ελλάδα έως και το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Μεσογειακός κυκλώνας (ή medicane όπως αποκαλείται) ήδη βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο και χθες επηρέασε το νοτιότερο τμήμα της Ιταλίας, με τα ύψη της βροχής να πλησιάζουν τα 600 χιλιοστά.

Τέλος για την πανδημία του κοροναϊού που τα τελευταία 24ωρα σαρώνει ολόκληρη την Αττική ο περιφεριεάρχης είπε ότι «ο ιός δεν εξαφανίστηκε και είναι εδώ» ενώ ζήτησε τη χρήση μάσκας από όλους και την αποφυγή συνωστισμού.

Previous Article

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Η Ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό δεν έχει αλλάξει παρά τις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών

Next Article

Τσακρής (καθηγητής Μικροβιολογίας) στα Παραπολιτικά 90,1: Ο αερισμός είναι ένα πολύ σημαντικός για τον περιορισμό τη εξάπλωσης του κοροναϊού

Σχετικά Άρθρα