Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Η Ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό δεν έχει αλλάξει παρά τις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών

«Η Ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό δεν έχει αλλάξει σημαντικά παρά τις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών περί αλληλεγγύης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρέπει «να υπάρξει μια ποσόστωση και μια κατανομή, δηλαδή όλοι να παίρνουν πρόσφυγές και μετανάστες».

Παράλληλα ανέφερε πως «το σωστό είναι η αίτηση του ασύλου να γίνεται στην χώρα στην οποία βρίσκεται κάποιος».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορα στον Έβρο και την θάλασσα».

Ακόμη ανέφερε πως «πρέπει να προχωρήσουν τα κλειστά κέντρα, να προωθούνται άμεσα οι αιτήσεις ασύλου και όσοι παίρνουν προσφυγικό προφίλ να φεύγουν από τις δομές και για τους παράνομους μετανάστες να ακολουθείται η διαδικασία της υποχρεωτικής επαναπροώθησης».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «ουδέποτε η ΝΔ είπε πως θα διακόψει τις σχέσεις με τα Σκόπια» ενώ υπενθύμισε ότι «προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να απορριφθεί η συμφωνία και πως δεν γίνει αυτό …δεσμεύεται η Ελλάδα».

Για τον διάλογο με την Τουρκία, σημείωσε ότι «η Ελλάδα συζητά ζήτημα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει πάει καλά στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», σημειώνοντας ότι «πρέπει να υπάρχουν κάποιου είδους μέτρα που περιορίζουν τον συγχρωτισμό».

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε πως όταν ανοίγεις την οικονομία είναι «προφανές ότι θα έχεις κρούσματα».

Τέλος ο ίδιος ζήτησε από όλους να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ