Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Απολύτως ικανοποιητικά τα διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία

Απολύτως ικανοποιητικά τα διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος δημοσιονομικής πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η εμπιστοσύνη και οι αγορές καθορίζουν την δυνατότητα μας να έχουμε ταμειακά διαθέσιμα, παρά την κρίση της πανδημίας και την αβεβαιότητα που υπάρχει και ανέφερε ότι η κρίση είναι προσωρινή, πλήττει συγκεκριμένους κλάδους ενώ οι άλλοι παραμένουν σε θετικό υπόβαθρο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά το εμβόλιο θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις στην οικονομία από ένα νέο Lockdown ο κ. Σκυλακάκης απάντησε πως προφανώς θα πάμε πιο πίσω αλλά δεν θα είναι δραματικές οι επιπτώσεις όπως στο προηγούμενο κλείσιμο της οικονομίας. Σημείωσε πως πριν φτάσουμε σε αυτό υπάρχουν μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας

Προανήγγειλε ακόμα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Για τις τράπεζες είπε πως πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία ενώ είπε πως οι επιχειρήσεις για να παίρνουν δάνεια θα πρέπει να έχουν διαφάνεια στους
ισολογισμούς τους και να χτίσουν ένα τραπεζικό προφίλ ενώ τόνισε παράλληλα είπε πως υπάρχει δυνατότητα από το κράτος να χρηματοδοτήσει κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ