Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μυστική διπλωματία: Ο Τσαβούσογλου εξέθεσε ΣΥΡΙΖΑ και Κοτζιά

Η έννοια της «μυστικής διπλωματίας» έχει αποδειχθει ότι είναι από τις αγαπημένες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποτελεί τη μόνιμη επωδό κάθε τοποθέτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Αποδεικνύεται ωστόσο ότι η μυστική διπλωματία ήταν κάτι το οποίο ασκούσε με μεγάλη ευχέρεια η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Νίκο Κοτζιά στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Το αποκάλυψε άθελά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό CNNTürk, προ ημερών, στην προσπάθειά του να δείξει ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αποφεύγει μία off the record συνάντηση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με τον Κοτζιά πού και πού βρισκόμαστε και μιλούσαμε ανεπίσημα. Πότε εγώ εκεί, εκείνος εδώ, Αττάλεια κ.λπ. Αλλά ο Δένδιας έλεγε ότι ”δεν είμαστε έτοιμοι”, μόνο χαιρετίσματα έστελνε».

Το ερώτημα που τίθεται και δεν πρόκειται να απαντηθεί είναι τι συζητιόταν σε αυτές τις ανεπίσημες συναντήσεις και αν είχε συζητηθεί το περιεχόμενο της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Η μυστική διπλωματία πάντως αυτό ακριβώς είναι. Οι υπουργοί Εξωτερικών δύο χωρών που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις να συναντιούνται ανεπίσημα πότε στο έδαφος της μίας και πότε στο έδαφος της άλλης χώρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ