Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μιχαηλίδου: Κουπόνια σε επιπλέον 15.000 μητέρες για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τόνισε ότι δίνονται κουπόνια σε επιπλέον 15.000 μητέρες για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόνισε η κ. Μιχαηλίδου είναι βασικό εργαλείο ανάπτυξης τόσο για το παιδί όσο και βοήθεια για τις οικογένειες και τις μητέρες.

«Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο δίνει κουπόνια σε 20% περισσότερους δικαιούχους- σε πάνω από 15.000 μητέρες, οι οποίες μπορεί να έχουν υψηλότερα εισοδηματικά όρια κατά 3.000». Για παράδειγμα ενώ κουπόνι δικαιούτο μια μητέρα με εισόδημα 27.000 ευρώ και ένα παιδί, τώρα κουπόνι δικαιούνται και μητέρες με 30.000 ευρώ και ένα παιδί.

Εξάλλου εντάχθηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο και τους δημοτικούς φορείς.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ακολουθήθηκαν προτού ανοίξουν όλες οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις των ειδικών για τον κοροναϊό.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου υπήρξαν κάποια παραδείγματα κρουσμάτων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να κλείσει ένα τμήμα και όχι όλος ο σταθμός και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, όπως απολυμάνσεις και καθαρισμός.

Η κ.Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων -με αυστηρά πρωτόκολλα και μοριακούς ελέγχους- και όπως είπε τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχουμε δει κρούσματα σε γηροκομείο.

Τέλος σημειώνεται ότι η τέταρτη διμηνιαία δόση για τα οικογενειακά επιδόματα πληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα προνοιακά επιδόματα δίνονται πλέον πάντα την τελευταία εργάσιμη μέρα για να διευκολύνονται οι πολίτες στον προγραμματισμό τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ