Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έξαλλος ο Κούλογλου με τον ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει ότι απέκλεισαν το σάιτ του από τη ΔΕΘ γιατί άσκησε κριτική στον Τσίπρα

Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
εξαπέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου καθώς ο ενημερωτικός ιστότοπος tvxs έμεινε χωρίς ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τσίπρα στο πλαίσιο τη ΔΕΘ.
Οι συντάκτες της συγκεκριμένου μέσου, δημιούργημα του ευρωβουλευτή και δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι η ομάδα του Tvxs έγραψε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις για τον πρόσφατο ανασχηματισμό στην επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη συνέντευξη Τσίπρα.

Πληροφορίες λένε ότι η η Κουμουνδούρου ζήτησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας από τα ΜΜΕ να επιβεβαιώσουν την παρουσία των συντακτών τους στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν οι συντάκτες του tvxs αναζήτησαν πληροφορίες για τη διαδικτυακή τους παρουσία, τότε θεωρήθηκαν εμπρόθεσμοι, αν και είχαν επιλέξει να μην συμμετάσχουν δια ζώσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημοσιοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους, στην οποία η διαδικασία των διαπιστεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ «αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα», καταλήγουν.

Η ανάρτηση του tvxs:

«Με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα, το Tvxs έγραψε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει: το Tvxs αποκλείστηκε από τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Η Κουμουνδούρου επικαλείται τεχνικά θέματα που δεν έχουν καμία βάση. Σε 4 ώρες! και κάτι συνέντευξης, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν ερωτήσεις καμιά σαρανταριά ΜΜΕ, κάποια λεπτά θα μπορούσαν να βρεθούν για ένα μεγάλο, αξιόπιστο και ιστορικό site, όπως το Tvxs.

Δεν θα ασχολούμαστε με την υπόθεση, η οποία άλλωστε αφορά πολύ λίγους: κανείς πολίτης δεν ασχολείται με τον κατάλογο των ΜΜΕ που υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Δεν ασχολούνται με μικρότητες και παιχνιδάκια εξουσίας. Γράφουμε για να επισημάνουμε μια απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης.

Είμαστε αντίθετα υπερήφανοι, καθώς πρόκειται στη πραγματικότητα για το καλύτερο βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ανάλογο με αυτό που λάβαμε προσφάτως από τον κ. Πέτσα. Αλλά να αποκλείεται από τη συνέντευξη τύπου ένα site, μετά από μια 7μηνη καθημερινή μάχη με την πανδημία και τις κυβερνητικές ολιγωρίες, που το έφτασαν να έχει 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί πραγματικά λυπηρό φαινόμενο. Γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν απηχούν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμιά περίπτωση την προοδευτική παράταξη και την αριστερά. Όσοι είχαν την ιδέα του αποκλεισμού μας -ή δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν παρότι είχαν όλον τον χρόνο- να μην έχουν καμία αμφιβολία: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, ερευνώντας και αναλύοντας την πολιτική της πιο ανίκανης κυβέρνησης στη πρόσφατη ιστορία της χώρας. Εντοπίζοντας όμως, συγχρόνως, τα λάθη και τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης, που διευκολύνουν αυτή την κυβέρνηση και επιμηκύνουν την παραμονή της στην εξουσία. Το δόγμα μας είναι απαράβατο: η είδηση είναι ιερή, το σχόλιο ελεύθερο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ