Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Τιμήστε τον Καποδίστρια όπως του αξίζει. Αξιοποιήστε τον κερκυραϊκό πολιτιστικό μας πλούτο

Δέσμη προτάσεων και πρωτοβουλιών για την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κατέθεσε με υπόμνημά του ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της προέδρου της επιτροπής κας Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κέρκυρα.
Ο Βουλευτής παρευρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21/9/2020 στην Ιόνιο Βουλή και στη σύντομη παρέμβαση του, ενώπιον της κας Αγγελοπούλου και των φορέων του νησιού, κατέστησε σαφές, πως η πολιτεία οφείλει να τιμήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη της χώρας όπως του αξίζει.
«Μετά την αποδοχή από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα για την τοποθέτηση ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων και τις αποφάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, η Επιτροπή οφείλει να στηρίξει τούτη τη σημαντική πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί αίτημα σύσσωμης της κερκυραϊκής κοινωνίας και μέγιστη τιμή για όλους μας», δήλωσε στη σύντομη ομιλία του Βουλευτής και συνέχισε: «Προτείνουμε ακόμα την μετονομασία του Σταθμού του ΜΕΤΡΟ Αττικής «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» σε σταθμό «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», ώστε να αναδειχθεί η τεράστια συμβολή του πρώτου Κυβερνήτη στη δημιουργία του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική του προσφορά».
Ο Βουλευτής, τέλος, σημείωσε το σημαντικό ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» τα αναγνωρισμένα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας αλλά και οι διεθνώς καταξιωμένες φιλαρμονικές και χορωδίες του νησιού.
«Η Επιτροπή οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον κερκυραϊκό πολιτιστικό μας πλούτο, τις διεθνώς καταξιωμένες φιλαρμονικές και χορωδές μας, τα πολιτιστικά μας σωματεία. Είναι επιτέλους ώρα, η πολιτεία να τιμήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη της χώρας όπως του αξίζει. Παράλληλα, ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί η καθοριστική συμβολή των Κερκυραίων και των Επτανησίων, τόσο κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα αλλά και για τη δημιουργία και ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)