Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιανός-Αποζημιώσεις 27.900.000€ για άμεση ανακούφιση των πληγέντων – Με εντολή Μητσοτάκη

Δείτε αναλυτικά τα ποσά για κάθε Δήμο

Άμεσα οι αποζημιώσεις σε δήμους της χώρας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και μάλιστα σύμφωνα με εντολή  του Κυριάκου Μητσοτάκη το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 27.900.000€.

 Στόχος της κυβέρνησης, αλλά και σύμφωνα και με τις οδηγίες του πρωθυπουργού είναι άμεσα να ληφθούν  μέτρων ανακούφισης των πληγέντων δήμων από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε άμεσα με 27.900.000€. Το ποσό θα αφορά19 δήμους και 3 περιφέρειες της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών. Οι σχετικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στη Διαύγεια.

 Επίσης άμεσα εκδίδεται έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων με το ποσό των 8.050.000€ η οποία θα διατεθεί έναντι των αποζημιώσεων προς κάλυψη των πρώτων αναγκών πληγέντων νοικοκυριών και αποκατάσταση ή επισκευή της οικοσκευής της πληγείσας κύριας κατοικίας.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά για κάθε Δήμο:  

dd1

dd2

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)